Sök i försäkringsbranschen

Jag har tidigare skrivit om hur vi på Carreteras utvecklar ett verktyg för Searcher Intent Modelling som hjälper dig att hitta dina kunder på nätet. Nu kan vi presentera ett utdrag ifrån den rapport vi gjort för försäkringsbranschen. Det visar sig snabbt att tre av fyra storbolag är ganska bra på att ha en bra söknärvaro medan ett sackar efter.

Nyckelpåverkare i försäkringsbranschen

Det finns inom branschen några tydliga spelare som vi kallar nyckelpåverkare, en sajt, blogg eller annan aktör på internet som får mycket trafik när kunder söker runt försäkring. Dessa består till viss del av de stora försäkringsbolagen, men här syns även jämförelsesajter som Compricer och Insplanet. Det som kanske överraskar är att inom vissa segment så syns små aktörer betydligt bättre än storbolagen, som har hundratals gånger större omsättning.

Searcher Intent Modelling

Att göra undersökningar som liknar denna är det många som gör. Alla från Pr-byråer till SEO konsulter erbjuder den här typen av tjänster. Det vi gjort är att vi har automatiserat alla delar som inte kräver branschexptertis (kundens), SEO kunskaper eller expertis inom marknadsföring. Detta leder till tidsbesparingar men också att vi kan vara betydligt grundligare än vad en manuell process kan vara. Vi har identifierat över 1000 sökfraser som är relevanta för försäkringsbranschen, dessa har vi kategoriserat och sedan slagit upp på google för att identifiera vilka sajter som dyker upp på varje sökfras. Tidsbesparingen för just denna rapport har varit ca 40% jämfört om vi gjort allt manuellt.

En rapport av den här typen är ett verktyg att använda när man skall sätta sin onlinestrategi. Den hjälper dig att identifiera vart du syns i sök och vart dina konkurrenter syns. Med en SIM rapport och din branschexpertis kan du konstatera var du vill synas och vad du skall göra (vilka sökfraser som är lämpliga att placera sig på) för att synas där!

Vill du ha en rapport för din bransch?

Vill du ha Searcher Intent Modelling rapport för din bransch eller ditt företag? Hör av dig till oss, kontakta Paula Fagerlund.

Ladda ned utdrag ur rapporten för försäkringsbranschen här:

http://www.carretera.se/wp-content/uploads/2011/12/Sok-i-forsakringsbranschen.pdf

1 comment to Sök i försäkringsbranschen

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam

Taggmoln